24. 9. 2016

Zeleninová polévka | Recepty

Vzhledem k tomu, že je teď všude plno mrkve, petržele, hub, brambor a všemožné jiné zeleniny, tak jsem se rozhodla, že napíšu recept na mou oblíbenou zeleninovou polévku.



Připravte si:
5 větších brambor
Zeleninu (mrkev, petržel, celer, hrášek nebo sáček se zeleninou do polévky)
Houby (nemusí být)
Sůl, pepř, sladkou papriku

Můžeme začít:
   Jako první krok si oloupeme brambory, následně je omyjeme a nakrájíme na malé kostičky (asi 1 cm). To samé uděláme se zeleninou. Přidáme předem převařené houby a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a přidáme špetku sladké papriky na barvu. Necháme vařit a občas promícháme.
   Vaříme na mírném ohni asi hodinu, poté vyzkoušíme brambory a zeleninu, jestli jsou měkké. Nakonec zahustíme hladkou moukou a vodou, necháme ještě deset minut povařit a podáváme.

   Velmi jednoduchý a levný recept (jako podle Ládi Hrušky), ale je velmi dobrý. Můžete přidat ještě na kostičky nakrájenou klobásku, ale to je jen na Vás :)

Dobrou chuť

M.

Žádné komentáře:

Okomentovat